Doriți bon fiscal? | BSG

Doriți bon fiscal?

O întrebare pe care o auzim parcă tot mai des în țara noastră scumpa și dragă: „Doriți bon fiscal?” V-ați gândit oare ce înseamnă și ce repercusiuni are asupra dumneavoastră această întrebare? Mie mi s-a întâmplat destul de des să o aud și am meditat la însemnătatea ei.

Cine pune această întrebare, din moment ce legea ne obligă pe toată lumea să tăiem bon fiscal la fiecare operațiune efectuată? Cei care fac evaziune fiscală! Această întrebare înseamnă, pentru noi, consumatorii, și în aceeași măsură cetățenii acestui stat, „Doriți să vi se micșoreze salariile și pensiile, doriți să aveți servicii medicale de proastă calitate, doriți să nu fiți în siguranță pe stradă, doriți să aveți dascăli slabi pentru copii dumneavoastră? etc.”

Iar noi, cu nonșalanță și comoditate să-i răspundem: „Nu vreau bon, că nu decontez.” Adică în alți termeni: „Doresc o leafă mai mică, impozite mai mari, pensie la părinți cât mai mică, spitale precum în Evul Mediu, doresc sa fiu tâlhărit pe stradă, copiii mei să fie proști; aceasta e dorința mea iar ție, (vânzătorule sau patronului tău) îți doresc Merțan, vilă și piscină!” În plus, mai există cei care nici nu ne întreabă și oricum nu ne dau nici un bon fiscal.

În România,  după statisticile oficiale, economia subterană este de 40 de miliarde de euro anual. De s-ar face autostrăzi de banii aceștia, s-ar putea construi, chiar și cu aceste prețuri astronomice cu care s-au făcut până acum, peste 3000 de km anual.

Dacă vă doriți cumva o viață mai bună, vă rog să cereți bon fiscal iar de nu vi se dă, oricum, să anunțați autoritățile.

 

BSG
About The Author

8 Mesaje:


 • By uidivo 06 Sep 2011

  Imi fac si eu umila intrare facand mici comentarii pe marginea celor spuse aici. Nu sunt un forumist ori vreun impatimit al site-urilor de socializare, prin urmare nu o sa fac prea multa zeama lunga… de acord cu tine si mai abitir e ca aspecte de acest gen se adancesc in toate actiunile r(u)omanesti sadea. Am vrut o revolutie care sa ne lase liberi sa facem ce vrem, deci, facem ce vrem ! Opinia mea la fel de umila ca si intrarea mea aici e ca ne meritam soarta (majoritatea) ne complacem in ceea ce suntem, asadar existam asa cum ne-a lasat Dumnezeu pe pamant. Nimeni si nimic nu ne va schimba. Presupun ca ti s-a intamplat destul de des sa ti se puna intrebarea asta, si presupun la fel de des ca ai ignorat-o pt. altfel ar fi trebuit sa pui mana pe telefon sa suni la o entitate inalta in stat sa ajungi prin increngaturi si paienjenisuri bine-puse la punct ale institutiilor ticluite de minti avare si bolnave… imaginea asta ce se preceda asa, intr-o fractiune de secunda, ne descurajeaza pe toti… asa ca o lasam balta. Ce sa mai sunam… ? Asta e… Avem treburi mai importante… ! E(l)(a)i stiu asta foarte bine ca doar inotam in aceeasi apa ! Iar, barosanul face in continuare mertanuri, vile si piscine

 • By alina 21 Sep 2011

  am fost la cumparaturi pt mine si juniorul meu . la ambele magazine domnele de la casa foarte dragute si amabile (zambitoare) pana am cerut bon fiscal. am primit bonul fiscal care trebuia sa-l primesc fara sa-l cer corect?

  • By Flavius 14 Feb 2012

   da, asa e , dar cel mai trist e ca aceeasi situatie se intalneste si in farmacii. Si au si produse la diferite preturi, iar cand pomenesti de bon fiscal… se cam schimba atitudinea zambitoare. Din pacate si pe sanatatea noastra se fac foarte multe afaceri la negru

 • By Plictisit 26 Sep 2011

  Sau iti aduci aminte ca mai putin de 1/2 din banii tai din taxe si impozite ajung acolo unde trebuie si e nevoie de ei, restul „ratacindu-se” prin buzunarele politicienilor si chiar iti piere entuziasmul fiscal, incepi sa intelegi si de ce le-a pierit si altora asa ca iti cam trece si cheful sa mai ceri bon, ce sa mai zici sa fii paracios..

  • By Bertus 26 Sep 2011

   Ok. Nu știu cât ajunge la politicieni și cât ajung la buget, dar dacă nu ajung deloc la buget e mult mai rău. Până la urmă plătim tot noi iar evazioniștii tot nu plătesc!

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate